Hviezdy Gypsy Jazz Festivalu 2018 !!!

Hviezdy Gypsy Jazz Festivalu 2018 !!!
Plagát

1.12.2018, 18.30hod., divadlo Aréna, BA   20.11.2018

Obľúbený Gypsy Jazz Festival pripravovaný v réžii popredného slovenského saxofonistu Mila Suchomela sa tento rok vráti na pravý breh Dunaja - do Divadla Aréna 1. decembra. Aby svojim skalným fanúšikom skrátili dlhé čakanie na 7. ročník festivalu, organizátori už pripravili špeciálnu festivalovú warm-up párty, ktorá bola koncom septembra v Novej Cvernovke. 7. ročník Gypsy Jazz Festivalu otvorí 1. decembra v Divadle Aréna mladá huslistka a primáška Barbora Botošová. Vnučka slávneho Berkyho-Mrenicu, sa predstaví so svojím projektom EthnoJazz spolu s klaviristom Arpim Farkašom, v ktorom spoja world music a jazz s orientálnymi prvkami do jedného homogénneho celku.

Barbora Botošová a Arpi Farkas © Patrick ŠpankoBarbora Botošová a Arpi Farkas © Patrick Španko
Klemens Marktl © Patrick ŠpankoKlemens Marktl © Patrick Španko



Ďalej zaznie na hlavnom pódiu moderný jazz v podaní Altar Quartet. K slovenskému tandemu Nikolaj Nikitin (saxofón) a Ľuboš Šrámek (klavír) sa na Gypsy Jazz Festivale pripojí uznávaný rakúsky bubeník Klemens Marktl a legendárny český kontrabasista Miroslav Vitouš.

Ľuboš Šrámek © Patrick ŠpankoĽuboš Šrámek © Patrick Španko
Miroslav Vtouš © Patrick ŠpankoMiroslav Vtouš © Patrick Španko



Popový element rómskej hudobnej scény zastúpia v programe Gypsy Jazz Festivalu Cigánski diabli - bezkonkurenčne najznámejšie slovenské rómske hudobné zoskupenie, v súčasnosti považované za jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete, ktoré si vďaka svojim energickým vystúpeniam získava stále viac a viac fanúšikov.  

Záver Gypsy Jazz Festivalu bude už tradične patriť organizátorovi. Milo Suchomel a jeho orchester sa tento rok stretne na jednom pódiu s Cigánskymi diablami.  „Na túto spoluprácu sa veľmi teším. Na pódiu sa stretne 40 hudobníkov. Verím, že si to poslucháči nenechajú ujsť,“ pozýva fanúšikov na výnimočný záverečný koncert večera zakladateľ a dlhoročný riaditeľ festivalu.

Milo Suchomel © Patrick ŠpankoMilo Suchomel © Patrick Španko
Ciganski diabli, archívCiganski diabli, archív

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa