Janoška Ensemble predstavili nový album !!!

Janoška Ensemble predstavili nový album !!!
Lístok na koncert © Patrick Španko

12.2.2019, Wiener Konzerthaus, Wien, A   14.02.2019

V utorok večer, vo viedenskom Konzerthause, bola Mozatova sála plná do posledného miesta! To chlapci z Bratislavy, dnes žijúci vo Viedni, predstavovali svoj druhý album s názvom Revolution. Tak ako Beatles spôsobili v 60-tych rokoch revolúciu v populárnej hudbe, tak chcú Janoškovci spôsobiť prevrat v klasickej hudbe! Jednoducho chcú oživiť voľnú improvizáciu v interpretácii klasických diel, čo bolo v období baroka úplnou samozrejmosťou. Nový album je aj poctou geniálnym hudobníkom z Liverpoolu.

Janoska Ensemble © Patrick ŠpankoJanoska Ensemble © Patrick Španko
Janoska Ensemble © Patrick ŠpankoJanoska Ensemble © Patrick Španko


V rodine Janoškovcov sa rodia hudobníci za hudobníkmi už 150 rokov. Za prvý album Janoska Style z roku 2016 získali Zlatú platňu. Na druhom albume Revolution pridali k dielam klasických skladateľov ako Mozart, Kreisler, Bach, Wieniawski či Čajkovský aj dve svoje pôvodné skladby či tri úpravy piesní skupiny Beatles. A jedna je od Cole Portera. Na albume sa opäť snúbi klasická hudba s jazzovou a popovou. Samozrejme, v jedinečnom Janoška štýle!

Ondrej Janoska © Patrick ŠpankoOndrej Janoska © Patrick Španko
František Janoska © Patrick ŠpankoFrantišek Janoska © Patrick Španko
Roman Janoska © Patrick ŠpankoRoman Janoska © Patrick Španko
Julius Darvas © Patrick ŠpankoJulius Darvas © Patrick Španko


Na koncerte zazneli v drivej väčšine skladby z druhého albumu Revolution. Počuli sme aj Cole over Beethoven, s témami Ludwiga van Beethovena a Cole Portera. To by neboli Janoškovci, aby nezapojili do hry aj puiblikum, ktoré si ako prvý prídavok zaspievalo veľký hit skupiny Beatles Hey Jude, ktoré na albume nie je. A druhý prídavok bola kompozícia venovaná synovi Františka, s názvom Rumba for Amadeus.

Ondrej a František © Patrick ŠpankoOndrej a František © Patrick Španko
Roman a Julius © Patrick ŠpankoRoman a Julius © Patrick Španko
Janoska Ensemble © Patrick ŠpankoJanoska Ensemble © Patrick Španko
Janoska Ensemble © Patrick ŠpankoJanoska Ensemble © Patrick Španko


Pre publikum sa nádherný večer čoskoro skončil a to autogramiádou nového albumu Revolution, ktorý si mohli priaznivci zakúpiť po koncerte už v predstihu a nechať si ho podpísať všetkými štyrmi členmi, pretože album oficiálne vychádza vo vydavateľstve Deutsche Gramophon/Universal Music Austria až 15. marca tohto roku. Ale na Janoškovcov čakali povinné rozhovory pre médiá i posedenie pri čaši vína s rodinou a priateľmi a pozvanými hosťami.

Pripravení na podpisovanie albumu © Patrick ŠpankoPripravení na podpisovanie albumu © Patrick Španko
Janoska Ensemble v obkľúčení fanúšikov © Patrick ŠpankoJanoska Ensemble v obkľúčení fanúšikov © Patrick Španko