Špeciálny Warm Up koncert festivalu Zvuk for Štiavnica 2019 v Bratislave !!!

Špeciálny Warm Up koncert festivalu Zvuk for Štiavnica 2019 v Bratislave !!!
Plagát

11.05.2019, 20.00hod., Atelier Babylon, BA   15.04.2019

Medzinárodný, mestský, hudobný jazz fusion festival prebiehajúci od štvrtku večera do nedele rána v netradičných priestoroch historického mesta! Tento festival sa volá Zvuk for Štiavnica, konať sa bude od 20. - 23. júna 2019, a opäť otvára letnú festivalovú sezónu v Banskej Štiavnici! Ale špeciálny zahrievací a zároveň otvárací koncert sa bude konať už 11. mája v Bratislave. Ateliér Babylon v tento večer prichýli portugalskú speváčku a huodbníčku, známu svojimi spoluprácami s Aki Takase, Gilbert Gil, či Bobby McFerrinom. Do Bratislavy sa vráti po 10 rokoch, ked vystupovala na Bratislavských jazzových dňoch 2009! Hviezda jazzových festivalov a klubov s fenomenálnym, nikým nezameniteľným hlasom chápe jazz po svojom - keďže je z Portugalska, v jej pesničkách silno cítiť vplyv fado a brazílskej hudby. Elektronické trio (Maria João - spev, João Farinha - klávesové nástroje a André Nascimento - elektronika) hybrid jazzu a elektronickej hudby, je speváčkiným najnovším dobrodružstvom. Nezvyčajná inštrumentálna zostava a prístup k hudbe divákov nasmerujú na cestu cez svet zvukov križujúcich hranice medzi digitálnym a analógovým. Známa speváčka a improvizátorka odohrá v Bratislave skladby z dvoch albumov - Plástico a Songs for Shakespeare.



Spomínaný večer v rámci festivalu Zvuk for štiavnica otvorí v sólo koncerte speváčka Lenka Dusilová a jej hudobná intuícia. Prepojí tak množstvo nástrojov s loopermi v pôsobivej zvukovej vitráži, ktorej dominuje jej naliehavý, neochvejný a stále experimentujúci hlas. Jej sólo projekt bol hodnotený ako najsilnejší moment minuloročného Crossroads v Ostrave, kde získala prvé miesto na tomto medzinárodnom stretnutí promotérov a hudobných novinárov.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu Zvuk for Štiavnica 2019.