PHA-JMW: agustové koncerty !!!

3., 17. a 24.8.2021, Praha, CZ 23.07.2021

PHA-JMW: agustové koncerty !!!
Logo

Aj v mesiaci august pokračuje seriál koncertov pod názvom Jazz Meets World v Prahe! Za mesiac august čakajú na priaznivcov kvalitného jazzu až tri skvelé koncerty. Prvým bude už 3. augusta 2021 Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trio (Kamerun / Kuba / Spojené štáty), čiže spolupráca kamerunského basgitaristu a speváka Richard Bonu s kubánskym spievajúcim klaviristom Alfredom Rodríguezom, ktorá vychádza z dávneho spoločného dedictva a zároveň ponúka novú autorskú kvalitu. Trio osobitých hudobníkov a skladateľov, doplnené bubeníkom Ludwig Afonsom, vystúpi v pražskom divadle ABC. Hrajú: Richard Bona - basgitara a spev, Alfredo Rodríguez - klavír a spev a Ludwig Afonso - bicie nástroje a perkusie.
Druhým augustovým koncertom 17. augusta 2021 v Novomestskej radnici, bude sólové vystúpenie hviezdy škandinávskeho jazzu, ktorou Nils Petter Molvær, nórsky trubkár, skladateľ a producent, zaručene je! Vo svojej tvorbe, aj s pomocou elektroniky, kombinuje rôzne hudobné štýly - jazz, ambient, house, elektroniku a break beaty i prvky z hip hopu, rocku a pop music - a bez námahy je pretvára do jedinečných a dramatických podôb zvukovej scény hlbokej intenzity.
No a tretím a záverečným augustovým koncertom pokračuje seriál koncertov pod názvom Jazz Meets World v Prahe a bude to 24. augusta 2021 vo Forum Karlín koncert kvarteta Jan Garbarek Group, ktorý okúzli publikum severskou zádumčivosťou! Norský skladateľ a saxofonista Jan Garbarek býva právom označovaný za jednu zo štýlotvorných postáv európskeho jazzu. Jeho nezamenitelný, melancholický tón sa stal takmer ochrannou známkou kultového labelu ECM Records. Práve Garbarekove nahrávky pred pol storočím pritiahli medzinárodnú pozornosť k invenčnej, dnes tak vplyvnej škandinávskej scéne. Jan Garbarek Group hrá v zložení: Jan Garbarek - saxofón, Rainer Brüninghaus – klávesové nástroje, Yuri Daniel - basgitara a Trilok Gurtu – perkusie.

Richard Bona © Patrick ŠpankoRichard Bona © Patrick Španko
 Ludwig Afonso © Patrick Španko Ludwig Afonso © Patrick Španko

TERMÍNY KONCERTOV:
03. august - Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trio, 19.30hod., divadlo ABC
17. august - Nils Petter Molvær Solo, 19.30hod., Novoměstská radnice, Velký sál
24. august - Jan Garbarek Group, 20.00hod., Forum Karlín

Správy o aktuálnom pandemickom nariadení vlády ČR nájdete na stránke usporiadateľa: www.jmw.cz !!!

Nils Petter Molvær © Patrick ŠpankoNils Petter Molvær © Patrick Španko
Jan Garbarek © Patrick ŠpankoJan Garbarek © Patrick Španko

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Patrick Španko