PHA-JMW: októbrové koncerty !!!

1., 3., 7., 11. a 25.10.2021, 19:30., Praha, CZ 27.09.2021

PHA-JMW: októbrové koncerty !!!
Logo

Aj v mesiaci október pokračuje seriál koncertov pod názvom Jazz Meets World v Prahe! Za mesiac október čaká na priaznivcov kvalitného jazzu až päť skvelých koncertov. Prvým bude už zajtrajšie vystúpenie prvej dámy českého jazzu Jany Koubkovej. Tá vystúpi so svojím triom ako Jana Koubková Trio a nie po prvý raz s Koubkovou vystúpi rodák z Pobrežia slonoviny, hráč na balafón Aly Keita. Celkobvo nám budú hrať: Jana Koubková - vokál / Aly Keita - balafon / Ondřej Kabrna - klavír a Vít Švec - kontrabas. Ďalší koncert nasleduje už v nedeľu a to 3. októbra, kedy bude hrať skladateľ, spevák a basgitarista Alune Wade so svojou skupinou African Fast Food (Senegal / Kuba / Francúzsko / Brazília / Kamerun). Vypočujeme si ozaj originálnu hudobnú zmes, ktorú nám namieša samotný Aluna Wade, ktorý má za sebou mnohé významné spolupráce so svetovými hviezdami jazzového neba. Hrať nám budú: Alune Wade – spev, basová gitara / Carlos Sarduy – trúbka / Hugues Mayot - tenor a alt saxofón / Cedric Duchemann – klavír a klávesové nástroje, / Adriano Tenorio – perkusie / Dharil Esso - bicie nastroje.

Jana Koubková © Patrick ŠpankoJana Koubková © Patrick Španko
Alune Wade © Patrick ŠpankoAlune Wade © Patrick Španko

Séria concertov v októbri pokračuje už vo štvrtok 7. októbra 2021 o 19:30 hod, kedy vstúpi nemecké duo Le Bang Bang (Nemecko), ktoré tvoria Stefanie Boltz - spev a Sven Faller - kontrabas. Už šesť rokov spoločne vystupujú, vyzbrojení len hlasom a kontrabasom, dokážu navodiť tú správnu atmosféru na hocijakom veľkom či malom pódiu. A hudobná kritika ich nadšene obdivuje. V pondelok 11. októbra príde hosť zo Spojených štátov. Je to Emmet Cohen Trio (Spojené štáty), ktoré sa nám predstaví v zložení: Emmet Cohen - klavír / Yasushi Nakamura – kontrabas / Kyle Poole - bicie nástroje. Emmet sa pražskému publiku predstavií najmä skladbami z jeho tohtoročného albumu Future Stride.
No a posledný pondelok v mesiaci október - 25. októbra 2021 o 19:30 hod. v divadle Semafor bude patriť francúzskej skladateľke a speváčke Camille Bertault, ktorá príde aj so svojím medzinárodným kvartetom (Francúzsko/Libanon). Camille je v súčasnosti jednou z najdiskutovanejších jazzových speváčok v Európe, vystupuje vo viacerých formáciách a jej neobyčajná energia, ktorú dáva do svojho pódiového predstavia, vás zaručene dostane. Hrať budú: Camille Bertault - spev / Fady Farah - klavír / Christophe Minck - kontrabas / Pierre Demange - bicie nástroje.
Kvôli pandemickým opatreniam i miestam a časom jednotlivých koncertov sledujte stránku organizátora: http://www.jmw.cz/

Hugues Mayot © Patrick ŠpankoHugues Mayot © Patrick Španko
Camille Bertault © Patrick ŠpankoCamille Bertault © Patrick Španko

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Patrick Španko