BA: Igor Kucer & Emotion Group - Andy Warhol !!!

BA: Igor Kucer & Emotion Group - Andy Warhol !!!
Plagát

16.5.2019, 19.00hod., V-klub, BA   14.05.2019

Tento netradičný koncertný projekt vychádza z autentickej nahrávky matky A. Warhola Júlie Zavackej Warholovej, ktorá počas svojho pobytu v USA začiatkom 70-tych rokov 20.storočia, vďaka iniciatíve svojho syna Andyho, naspievala na LP platňu v nahrávacom štúdiu na Times Square v New Yorku pôvodné rusínske ľudové piesne. Túto LP platňu neskôr posielala svojim blízkym "do kraju", ako zvykla hovoriť svojej domovine, ako vianočný darček. Tieto piesne boli prearanžované a prespievané operným spevákom Igorom Kucerom v doprovode hudobnej skupiny Emotion group.

Prepojením tradície so súčasnými hudobnými trendami chceli autori projektu vyzdvihnúť čaro a výnimočnosť týchto piesní, ktoré od raného detstva"“vstrebával" samotný kráľ pop-artu. Koncertné vystúpenie obsahuje aj citácie nahrávok Júlie Zavackej Warholovej a je vizuálne podporené projekciami fotografií zo života rodiny Warholovcov a autentických výtvarných diel Júlie a Andyho.

Projekt teda zrkadlí snahu vdýchnuť nový život týmto starým piesňam, ktoré pomaly upadajú do zabudnutia a nechať ich zaznieť v novom šate. Súčasne však podáva jedinečné svedectvo o koreňoch a východiskách tvorby Andyho Warhola.

Hrajú:
Igor Kucer - spev
Peci Uher - gitary
Branislav Valanský -basgitara
Lukáš Cintula - klávesové nástroje
Matej Richtarčík - bicie nástroje
Peter Raitl - perkusie