Fotoreport - živý koncert a krst !!!

Fotoreport - živý koncert a krst !!!
Dan Bárta © Patrick Španko

28.11.2020, divadlo Aréna, BA   30.11.2020

Po dlhšom čase si návštevníci, teraz už nepravidelných jazzových koncertov v divadle Aréna, mohli vychutnať živý koncert! Odložený z jari, teraz nečakane na záver novembra, vystúpil český spevák Dan Bárta so skupinou Illustratosphere (Dan Bárta - spev, Martin Valihora - bicie nástroje, Robert Balzar - basgitara a kontrabas, Filip Jelínek - klávesové nástroje a Miroslav Chyška - gitara). Spoločne prišli predstaviť najnovší album s názvom Kráska a zvířený prach (recenzia albumu tu).

Martin Valihora © Patrick ŠpankoMartin Valihora © Patrick Španko
Miroslav Chyška © Patrick ŠpankoMiroslav Chyška © Patrick Španko
Filip Jelínek © Patrick ŠpankoFilip Jelínek © Patrick Španko
Robert Balzar © Patrick ŠpankoRobert Balzar © Patrick Španko

Sedenie v každom druhom rade, ale zato v plnom covidovom obsadení, sme si mohli vypočuť na živo po dlhých siedmych rokoch ich nový štúdiový album aj so slovenskou posilou na bubeníckom poste - s Martinom Valihorom! Texty tradične pripravil Dan Bárta a vyznačujú sa jeho osobitou poetikou. “Některé kusy jsou intimní až minimalistické, jiné košatější až rozmáchlé. Myslím, že jsme se vystihli zdařile, je to pevné, pěkný tvar, udělali jsme krok správným směrem a jsem si skoro jist, že fanoušky opět potěšíme a nedůvěřivce příjemně překvapíme” - hovorí o novom albume spevák Dan Bárta.

Dan Bárta a Illustratosphere © Patrick ŠpankoDan Bárta a Illustratosphere © Patrick Španko
Robert a Dan © Patrick ŠpankoRobert a Dan © Patrick Španko
Krst vodou ... © Patrick ŠpankoKrst vodou ... © Patrick Španko
... a šampanským ... © Patrick Španko... a šampanským ... © Patrick Španko

Publikum bolo doslova hladné po každej pesničke a veru nešetrilo potleskom. V rámci koncertu bol aj krst spomínaného album, kde rolu krstného otca, s bravúrou jemu vlastnou, zaujal riaditeľ divadla Aréna a herec Juraj Kukura. Najprv pokrstil album vodou a potom onedlho aj pravým šampanským! A mohlo sa pokračovať v koncerte, ktorý mal aj prídavok! Vydarený hudobný večer naplnil neobyčajné piesne - ťažko zaraditeľné, ale také Bártovsko-Illustratospherské!

Filip, Robert a Dan © Patrick ŠpankoFilip, Robert a Dan © Patrick Španko
Martin a Miroslav © Patrick ŠpankoMartin a Miroslav © Patrick Španko
Dan a Martin © Patrick ŠpankoDan a Martin © Patrick Španko
Záverečná klaňačka © Patrick ŠpankoZáverečná klaňačka © Patrick Španko