Hevhetia - Jazz CD v 1. Q roku 2022 !!!

Hevhetia - Jazz CD v 1. Q roku 2022 !!!
Logo

  10.02.2022

Každé hudobné vydavateľstvo pracuje s plánmi, dlhodobým, ale aj krátkodobým! Inak to prosto nejde. A aj košické vydavateľstvo Hevhetia, ktoré pred 20-timi rokmi založil Ján Sudzina a ktoré si toto významné výročie pripomínalo počas celej druhej polovice minulého roka 2021 skvelými akciami ako napríklad: festivaly, koncerty, workshopy, prednášky, ... chystá vydať v 1. kvartály tohto roku niekoľko albumov. A medzi nimi sú aj samozrejme jazzové tituly, ktoré nás zaujímajú najviac. Budú to: nový album Erika Rothensteina so skupinou Babele Beat Band, už piaty album Otto Hejnic Trio s výnimočným Ondrejom Krajňákom tentoraz na Fender klavíri, album kórejskej speváčky Min Jin Seo s poľskými jazzmenmi, druhý album mladej slovenskej fusion formácie Trilobeat s názvom Zánikový horizont a nový album poľskej speváčky Elma Kais s medzinárodnou zostavou. Toto všetko je v pláne - avšak bez presného časového poradia:

1, CD Babele Beat Band - SOVÍ LES / BUBU FOREST
Babele Beat Band: Dominika Debnárová – spev, Erik Rothenstein – barytón a alt saxofón, klarinet a bas klarinet a flauta, Pavol Bereza – gitara, Juraj Raši – bicie, Udu drum, drum voice a klávesové nástroje a Matej Štubniak – basgitara a kontrabas a hostia: Balázs Dongó Szokolay – transilvánske píšťaly a fujara, Eddy Portella – kongá, Ľuboš Šrámek – Rhodes klavír a klavír, Jano Oriško – riq, Kiril Stoyanov – darbuka a Maxim Rothenstein – spev.

Babele Beat Band a Erik Rothenstein © Patrick ŠpankoBabele Beat Band a Erik Rothenstein © Patrick Španko
Erik Rothenstein © Patrick ŠpankoErik Rothenstein © Patrick Španko

2, CD Min Jin Seo - Filled With Song
Min Jin Seo - spev, Kacper Smoliński - ústna harmonika, Paweł Kaczmarczyk - klavír, Rafał Sarnecki - gitara, Wojciech Pulcyn - kontrabas a Piotr Pawlak - bicie nástroje.

3, CD Trilobeat - Zánikový horizont
Trilobeat: Jakub Mikula - klavír a klávesové nástroje, Katka Mikulová - flauta a vokál, Norbert Neuschl - basgitara a Marek Sasko - bicie nástroje a hostia: Adam Holzman - klávesové nástroje, David Kollar - gitara, Vladimír Mikláš - gitara, Michal Šelep - basgitara a Michal Cálik - trúbka.

Paweł Kaczmarczyk © Patrick ŠpankoPaweł Kaczmarczyk © Patrick Španko
Rafal Sarnecki © Patrick ŠpankoRafal Sarnecki © Patrick Španko

4, CD Elma - Licentia Poetica
Elma: Elma Kais - spev, Knox Chandler - gitara, Daigo Nakai - basgitara a Klaus Kugel - bicie nástroje.

5, CD Otto Hejnic Trio - This is How it is
Otto Hejnic Trio: Ondrej Krajňák - klavír a klávesové nástroje, Josef Fečo - kontrabas a Otto Hejnic - bicie nástroje.

Klaus Kugel © Patrick ŠpankoKlaus Kugel © Patrick Španko
Otto Hejnic Trio © Patrick ŠpankoOtto Hejnic Trio © Patrick Španko