Novinky Ma Records do konca roka !!!

Novinky Ma Records do konca roka !!!
Logo

  25.10.2022

Ma Records je nezávislé vydavateľstvo zamerané na jazz, improvizovanú a experimentálnu hudbu. Už doslova o pád dní oslávi svoje druhé výročie! Ma Records reprezentuje komunitu českých hudobníkov, ktorí sa venujú tejto hudbe. V poslednom čase sa v Česku vytvorila osobitá komunita umelcov, ktorí tvoria kreatívnu hudbu mimo jasne identifikovateľných škatuliek. Hudba, na ktorú sa primárne nezameriava žiadne vydavateľstvo v Českej republike. Okrem bežných streamovacích služieb vydavateľstvo vydáva nahrávky predovšetkým na digitálnej platforme Bandcamp a v niektorých prípadoch aj fyzické nosiče. Ma je koncept spojenia času a priestoru, ktorý sa objavuje v japonskej estetike, filozofii a umení. Ma je interval alebo priestor, v ktorom sa zrodí niečo nové z čistej energie. Môže to byť napríklad ticho medzi dvoma tónmi. Ma vnímame ako potenciál pre slobodné, intuitívne a autentické umelecké vyjadrenie, ako aj ako priestor pre tvorbu medzi zavedenými formami a žánrami. A vydavateľstvo Ma Recoirds pripravuje do konca roku 2022 tieto tituly:


1, E Converso - Pásla milá Satana (CD + Bandcamp), 22. september
(Tretí album, prvý na Ma Records, česko-slovenskej avantgardnej jazzrockovej skupiny E Converso
Michal Wróblewski - saxofón, Jan Pisklák - gitara, Jan Chalupa - bicie, Vladimír Micenko - basgitara)


2, Los Amargados - Noche de Los Amargados (Bandcamp + kazety), 22. október
(Druhý album kvarteta zloženého z popredných hudobníkov pražskej improvizačnej scény
Elia Moretti (Taliansko) - bicie, Pasi Makela (Fínsko) - gitara, bicie, spev, George Cremaschi (USA) - basgitara, elektronika, Petr Vrba (Česká republika) - trúbka, elektronika)


3, Albys - Opampogyakyena shinoshinonkarintsi (Bandcamp), 22. november
(Debutový album brnenského dua: Tomáš Staněk - dychy všetkých druhov, flauta, efekty a Erik Hajtmánek - bicie, perkusie, perkusie, efekty)


4, Uthando - Nenutits (Bandcamp), 22. december
(Talentovaná kapela z Prahy a ich druhý album na Ma Records
Klára Pudláková - kontrabas, Jakub Švejnar - bicie, Káťa Vacková - spev, Anežka Matoušková - spev, Jana Havláková - husle, Jan Michalek - saxofón, Jan Pudlák - klavír)

Viac info na: https://marecords.bandcamp.com/

Uthando © Patrick ŠpankoUthando © Patrick Španko
Michal Wroblewski © Patrick ŠpankoMichal Wroblewski © Patrick Španko