WOMUSK pokrstí novú kompiláciu Best of World Music from Slovakia !!!

WOMUSK pokrstí novú kompiláciu Best of World Music from Slovakia !!!
Logo

7.2.2019, 19.00hod., Jazz City Cafe, BA   29.01.2019

Vo štvrtok 7. februára budú môcť priaznivci slovenskej world music scény osláviť vydanie novej CD kompilácie world music a začiatok piatej sezóny existencie platformy World Music from Slovakia (WOMUSK). V Jazz City Café na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave vystúpia od 19.00 Katarína Máliková sólo, Miriam Kaiser Trio a špeciálny hosť večera, ktorí spoločne „pokrstia“ novú CD kompiláciu slovenskej world music z rokov 2016-2018. Album vydalo občianske združenie AMITY, ktoré stojí za platformou WOMUSK, festivalom World Music Festival Bratislava a sériou koncertov, workshopov a ďalších aktivít doma i v zahraničí. Ich spoločným menovateľom je podpora a propagácia slovenskej world music scény.

Album s názvom World Music from Slovakia, Best of 2016 – 2018 obsahuje 19 skladieb, ktoré vyberal hudobný redaktor Hudby sveta_FM Vladimír „Potkan“ Potančok. Výber bol skutočne bohatý, pretože v posledných rokoch vzniklo na Slovensku množstvo výborných albumov. Do finálnej zostavy sa dostali skupiny Banda, Balkansambel, Bashavel, Katarína Máliková, Rusín Čendeš Orchestra, AMC Trio a ĽH Stana Baláža, Ľubomír Gašpar Trio, Ľudové Mladistvá, Mojše Band a mnohí ďalší.  Toto reprezentantívne CD bude slúžiť na promo účely v zahraničí, kde zástupcovia WOMUSK už pravidelne propagujú slovenskú hudbu na rôznych festivaloch, veľtrhoch a showcase prehliadkach. Bude sa tiež posielať hudobným redaktorom a promotérom. Výberovka sa tak, vďaka WOMUSK, čoskoro vydá do sveta.

Po prvej kompilácii, ktorá vznikla hneď po vzniku platformy v roku 2015, tak vznikla nová, rozsiahlejšia výberovka. Svedčí o rozrastajúcej sa slovenskej scéne s množstvom nových aj známych interpretov. Samotné skladby, ktoré na albume figurujú dokazujú rozmanitosť a umeleckú kvalitu world music produkcie posledných rokov.

Podujatie bude slávnostným začiatkom piatej sezóny fungovania platformy WOMUSK, ktorá počas tohto obdobia zaznamenala množstvo úspechov v propagovaní slovenskej hudby a naďalej pomáha slovenským hudobníkom vo zviditeľnení sa v zahraničí. WOMUSK srdečne pozýva na slávnostný krst a stretnutie s niektorými z interpretov 7. februára v Jazz City Café na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave od 19.00. Pre hostí bude okrem koncertov pripravená aj tombola a niekoľko prekvapení.