Folk Blues Session 2019 !!!

Folk Blues Session 2019 !!!
Logo

30.11.2019, 17.00hod, DK Lúky   19.11.2019

Rok utiekol ako voda a máme tu už XIX. ročník medzinárodného festivalu folk - bluesovej a bluesovej tvorby Folk Blues Session. Petržalský DK Lúky je domovom bluesu už niekoľko rokov. Vznikla tu silná komunita bluesmanov, ktorí sa pravidelne stretávajú na koncertoch a festivaloch. Slovenská bluesová scéna síce nie je veľká, ale rozhodne má čo ponúknuť a na festivale Folk Blues Session 2019 sa predstaví až v troch podobách. Chýbať nebude takisto tento rok aj hosť zo zahraničia a to z Brazílie.

 

 

 

1. OCTOPUS
Blues-rocková skupina, pôvodom z Bardejova vznikla už v roku 2003. Na začiatku svojej hudobnej kariéry hrali prevažne prevzatú tvorbu od iných interpretov, čím sa dopracovala až k tvorbe vlastných skladieb, ktoré si už čoskoro vypočujeme. V zložení: Damian Eastwood – vocal, Michal Maturkanič - guitar, vocal, Roman Maturkanič – guitar, Peter Konečný – bass, Norbert Štofík – drums to bude nezameniteľný zážitok!

2. THE BLUES DESTILLERY
Po dvojitej zmene názvu kapely, ich znamenitá hudobná stopa ostáva rovnako výberová a my sa tešíme, že spoznáme tieto bluesové kapacity naživo.

3. MARTIN CHROBÁK A PRIATELIA
Martin Chrobák, ako hudobný publicista a pesničkár, je na scéne už od obdobia osemdesiatych rokov. Počas svojej kariéry spolupracoval s nemalým počtom skvelých hudobníkov, pesničkárov, muzikantov a iných umelcov. Martin sa popri vlastnej tvorbe venuje aj hudobnej publicistike a vydavateľskej činnosti. Je šéfredaktorom časopisu Nový Populár.

4. BIG GILSON & BLUES DYNAMITE (BR)
Brazílsky bluesový a rockový gitarista bol jedným z predchodcov blues v Brazílii a zakladateľom legendárneho Big Allanbik - jednej z priekopníckych brazílskych bluesových kapiel. “Big Gilson je najlepším brazílskym bluesovým gitaristom.“ Jornal do Brasil „Vynikajúce gitarové sóla plné pocitov a silné hranie. “Guitar Player Magazine – Brazília

Kúpiť  |  Archív od roku 2005 - Jazzovinky Tlačová správa