Livin' Blues 2022 !!!

Livin'  Blues 2022 !!!
Plagát

29. - 31.7.2022, Veľký Draždiak, BZ   19.07.2022

29. ročník medzinárodného Festivalu Livin´ Blues 2022 sa mimoriadne uskutoční v exteriéri, a to na jazere Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke v priebehu troch dní. Zmenu si vyžiadal covid a možno i touto zmenou sa blues dostane k širšej verejnosti. Festival od piatku 29. júla do nedele 31. júla 2022 predstaví rôznorodosť štýlov tejto hudby, ktorá ovplyvnila takmer všetky žánre rocku, popu , jazzu i ďalších žánrov a je živá aj dnes a naďalej ovplyvňuje súčasných tvorcov a interpretov, i keď si to možno mnohí ani neuvedomujú . Každý večer sa počas troch dní od 18.00 hod. predstavia dva súbory.

V piatok 29. júla 2022 to bude už pomaly legendárna dvojica Ľuboš Beňa a Peter Bonzo Radványi. Unikátne a originálne duo, ktoré znie ako celá kapela. Rumunský líder ďalšej skupiny a skladateľ Marius Dobra vyrazil na nielen rakúske pódiá so svojou gitarou a neskôr s Blues Bandom pred viac ako 40 rokmi. Hudbu a texty píšu až na pár výnimiek miestni umelci z Dolného Rakúska.

Peter Bonzo Radványi © Patrick Španko.jpgPeter Bonzo Radványi © Patrick Španko.jpg
Juraj Turtev © Patrick Španko.jpgJuraj Turtev © Patrick Španko.jpg

V sobotu 30.7. 2022 otvorí druhý festivalový deň vynikajúci autor, gitarista a spevák, člen mnohých bluesových zoskupení, Pezinčan Milan Konfráter so svojim Blues Bandom. Potom vystúpi s doprovodom špičkových slovenských hudobníkov Silvia Josifoska a jej Band. Jej vystúpenie, charakteristické zmesou bluesu, soulu, funku a jazzu i rocku, bude určite patriť k vrcholom tohto trojdenného festivalu.

Tretí večer v nedeľu 30. júla 2022 bude znovu medzinárodný. Bluesweiser je slovenská bluesová kapela. Na čele kapely stoja dve výrazné osobnosti - gitarista, spevák a textár Juraj Turtev a gitarista a skladateľ Ivan Tomovič. Bluesweiser sa ako celok pohybuje na hrane elektrického blues, funky, rocku, folku a alternatívy. Zahraničie v nedeľu zastupuje moravský Band of Heysek, ktorých vystúpenie a živočíšny prejav poteší ucho nielen priaznivca blues, ale i priaznivca akejkoľvek úprimnej a pravdivej hudby,vychádzajúcej od srdca.

Vstup voľný!

Podujatie organizujú Kultúrne zariadenia Petržalky, ktoré týmto na festival pozývajú všetkých priaznivcov dobrej hudby.