Winter Jazzfest Trnava 2019 - 2.koncert !!!

Winter Jazzfest Trnava 2019 - 2.koncert !!!
Plagát

8.3.2019, 19.00hod., Kultúrne centrum Malý Berlín, TT   05.03.2019

Festival Trnavský jazzyk v Trnave s letnou edíciou poznáme za tie roky všetci veľmi dobre. Tento fest sa uskutoční už po štvrtý raz ako zimná edícia jazzového festivalu v Trnave pod názvom Winter Jazzfest Trnava. Prvý festivalový koncert bol 8. februára a bol veľmi úspešný a ten druhý bude v piatok 8. marca v Kultúrnom centre Malý Berlín, kde sa priaznivci jazzu stretnú už po druhý raz. Organizátor festivalu sľubuje večer nabitý fantastickou atmosférou plnou špičkových hudobných výkonov s medzinárodnou účasťou. Vystúpia: Miloš Bihary Jazz Funk Brothers Orchestra zo Slovenska, Marko Churnchetz Trio feat. Joe Sanders & Kweku Sumbry a špeciálny hosť - spevák Jonathan Hoard.

Program večera:
MILOŠ BIHARY JAZZ FUNK BROTHERS ORCHESTRA (SK)
Žánrovo sa projekt mladého talentovaného Trnavčana, ktorý získal viacero hudobných ocenení pohybuje od štandardov jazzových velikánov až po funky či groove, alebo vlastné úpravy klasickej hudby či vlastné kompozicie. V klavírnom prejave lídra Miloša Biharyho tiež cítiť vplyv klasického vzdelania. Kapelu zdobia výborné inštrumentálne výkony - každý z členov má za sebou viacero individuálnych úspechov a tiež početné spolupráce v rôznych hudobných zoskupeniach. Na súťaži Nové tváre slovenského jazzu 2013 získali cenu za presvedčivý inštrumentálny výkon, vďaka čomu sa prezentovali na Bratislavských jazzových dňoch. Taktiež sú laureáti súťaže Jazz Start Up 2017. Momentálne koncertujú po celom Slovensku aj v zahraničí.

Miloš Bihary - klavír
Marek Taraj - basgitara
Juraj David Raši - bicie nástroje
Tomáš Köppl - dirigent
Karolína Krigovska -1.husle
Petra Palkova - 2.husle
Alžbeta Godovičová - 3.husle
Katarína Vanáková - violoncello
Filip Jendruch - trúbka
Zorka Mrvova - flauta
Silvia Macejova - saxofón
Richard Ferus - trombón

Miloš Bihary © Patrick ŠpankoMiloš Bihary © Patrick Španko
Juraj David Raši © Patrick ŠpankoJuraj David Raši © Patrick Španko



MARKO CHURNCHETZ TRIO feat. JOE SANDERS & KWEKU SUMBRY, Special Guest JONATHAN HOARD (SLO/USA)
Marko Churnchetz je jedným z najslávnejších slovinských hudobníkov a renomovaných exportných artiklov, žijúcim v New Yorku. Napriek svojmu mladému veku už desať rokov úspešne pôsobí na medzinárodnej jazzovej scéne. Vydal päť sólových albumov, ktoré boli vysoko ocenenné svetovou odbornou kritikou. Jeden z nich, Devotion (Whirlwind Recordings, 2014), bol hudobným online magazínom All About Jazz vybraný medzi dvadsiatimi najlepšími nahrávkami roka 2014 popri umelcoch ako Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran a ďalší. V posledných desiatich rokoch nahráva a koncertuje so známymi menami na new-yorkskej jazzovej scéne (Mike Moreno, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke a mnoho ďalších). Na tomto európskom turné prezentuje svoj nový album s výnimočnými hudobníkmi, ktorý patria k absolútnej svetovej elite: kontrabasista Joe Sanders a bubeník Kweku Sumbry majú no konte spolupráce s takými hviezdami ako Herbie Hancock, Roy Hargrove, Wayne Shorter ... Ako Markov špeciálny hosť vystúpi jedinečný spevák Jonathan Hoard, ktorý bol v roku 2016 nominovaný na cenu Grammy.

Marko Churnchetz - klavír, Fender Rhodes
Joe Sanders - kontrabas
Kweku Sumbry - bicie nástroje
a.h.:
Jonathan Hoard - spev