Nový album Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet !!!

Nový album Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet !!!
Alf Carlsson-Jiří Kotača Quartet

  12.12.2019

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je spoločný projekt švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotaču. Týchto dvoch muzikantov spojilo štúdium v holandskom Rotterdame a pol roka po ich návrate do rodných zemí aj naplánovaný výlet Alfa do ČR, z ktorého sa nakoniec stalo krátke turné a následne kapela, ktorá funguje už tretím rokom. Odohrala desiatky koncertov na jazzových festivaloch a v kluboch vo Švédsku, Českej republike a na Slovensku. Kapelu dopĺňajú najžiadanejší slovenskí jazzmeni najmladšej generácie – Peter Korman na kontrabase a Kristián Kuruc na bicích nástrojoch.

V hudbe kvarteta sa miešajú vplyvy lyrickej škandinávskej hudby a moderného jazzu so štipkou moravského a slovenského folklóru. To prináša unikátnu zvukovú kombináciu tejto kapely, ktorá kladie dôraz na zvukovú pestrosť, silné melódie a pracuje s prepájaním odlišných hudobných tradícií a koreňov jednotlivých členov kapely.

Nový album Journeys má veľmi intímnu atmosféru. Kvalitne nahraný materiál v brnenskom Nahrávacom štúdiu Divadla na Orlí, chytré aranžmán, precízne výkony muzikantov a vzájomná komunikácia hráčov. To všetko dohromady funguje veľmi charizmaticky a upútava maximálnu pozornosť od začiatku do konca albumu.